Artium Experts - Our methodology

Onze Werkwijze

Artium Experts heeft als doel de zaak snel weer in beweging te krijgen voor onze opdrachtgevers. Dit kunnen wij realiseren als platte, transparante organisatie met korte communicatielijnen en goed opgeleide experts.

Dit doen we door de feiten van iedere zaak helder en inzichtelijk te maken voor onze opdrachtgever. Onze specialisten hanteren een onafhankelijke, efficiënte en proactieve aanpak. Van gedegen onderzoek tot rapportage. 

Ons expertisebureau is zodanig samengesteld dat experts zelfstandig en als team, bestaande uit verschillende specialisten met diverse technische achtergronden, kunnen werken ondersteund door een professionele binnendienst. Doordat we al ruime tijd samenwerken en jarenlange ervaring hebben, bent u verzekerd van deskundige, onafhankelijke en transparante expertise, die meetbaar en inzichtelijk is.

We zijn in staat complexe schadeoorzaken te doorgronden en alle voor onze opdrachtgevers relevante facetten inzichtelijk te maken. Wij verzamelen alle details en leggen deze vast in een overzichtelijk rapport zodat onze opdrachtgevers een standpunt over bijvoorbeeld aansprakelijkheid en dekking kunnen innemen. Het rapport wordt zo opgesteld dat het ook ondersteunend kan zijn bij eventueel te voeren procedures.

Ook voor de minder complexe zaken kunt u bij ons terecht. Wij verzorgen dan een rapportage op maat, zodat onze opdrachtgevers vlot een “simpele” zaak kunnen afwikkelen.

Indien nodig werken we, in overleg met onze opdrachtgever, samen met externe deskundigen. 

Internationaal netwerk


Artium Experts beschikt over een internationaal netwerk van experts. Door de ruime ervaring in de zeescheepvaart, waarbij wij Nederlands belang tot in alle uithoeken van de wereld hebben gevolgd, zijn wij regelmatig in contact gekomen met buitenlandse experts. Ook hebben wij opdrachten ontvangen met het verzoek om na te gaan of er lokaal iemand beschikbaar was voor een eerste inspectie. Zo hebben we een internationaal netwerk opgebouwd van deskundigen die volgens onze werkwijze de juiste informatie vergaren ter plaatse. Hierdoor kunnen wij altijd en overal een rapport naar onze hoge standaard opmaken.

Neem direct contact op met onze experts

Een expert nodig? Neem direct contact met ons op!