Artium Experts - naval architecture

ing. Piet van Zeijl

Expert

Specialismen: Landmaterieel, Transport/ Montage, Marine Casco

In 2010 begon Piet zijn studie ‘Maritiem Officier’ aan het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. Tijdens zijn vierjarige Hbo-opleiding volbracht hij twee stages aan boord van koelschepen en vloeibare gastankers. Na zijn onderzoek over het gebruik van windenergie aan boord van vrachtschepen studeerde hij af en begon met varen.

Als 3e en later als 2e stuurman voer hij op verschillende gastankers met een breed scala aan verschillende ladingen, zoals: LNG, LPG, propaan, butaan en propyleen. Hier heeft hij veel technische ervaring opgedaan, mede door het wereldwijde vaargebied en de strenge inspecties van olie- en gasmaatschappijen.

Piet stopte met varen in juni 2017 en vertrok naar Lissabon om daar een half jaar Portugees te leren.

Rond het begin van 2018 voer hij weer als 2e stuurman op de kustvaart. Gedurende zijn tijd daar heeft hij erg veel geleerd over het vervoer van droge bulk en project ladingen en heeft enkele uitgebreide onderhoudsprojecten in de machinekamer meegemaakt, zowel varend als in dok.

Piet is erg geïnteresseerd in alle aspecten van scheepsbouw en scheepswerktuigkunde.

Hij is in juni 2018 begonnen bij Artium Experts ter verrijking van zijn technische kennis en verbreding van zijn horizon. 

Wilt u direct contact opnemen met Piet van Zeijl?

Telefoon: +31 (0)6 - 10 463 845
E-mail: piet@artiumexperts.nl

Terug naar overzicht

Een expert nodig? Neem direct contact met ons op!